Blogg

En sorglig dag😢, Dixi fick somna in idag 😢 akut njursvikt, bukspottkörteln ur funktion och blodbrist. Hon behandlades på djursjukhus i ett dygn utan något positivt resultat.

Dixi var vår första Schapendoes, och det var hennes förtjänst att vi förälskade oss i rasen. Hon älskade alla människor. Var en jättefin mamma och mormor. Hon kommer alltid att lysa upp våra hjärtan med alla fina minnen.

Spring på ständigt gröna ängar i hundhimlen. Vi älskar dig💕

❤️ 2009-05-25 - 2021-01-29Nu är det ett par dagar sedan som alla valparna flyttade. Polly uppskattar att hon inga jobbiga valpar har kvar. För oss tvåbenta blir det väldigt tomt. Alla spår efter valptiden är nu bortplockade. Nu hoppas vi att alla kommer trivas med sin nya familjemedlem. Vi får glädja oss åt uppdateringar och bilder på valpar. Nu blir det inga nya valpar förrän om ett år omkring årsskiftet 2021/2022 och då hoppas vi att det även blir en liten valp till oss.

Idag hände det som bara inte fick hända. Besiktigade valparna och alla friska och krya. Men inte vår lilla Kiwi😥 Som vi sett så mycket fram emot att behålla valp efter Polly och så kom goa, söta, busiga, vackra Kiwi, lyckan var total💔 Men lyckan blev kortvarig, vid besiktningen knappt 8 veckor, upptäckte veterinären ett mycket kraftigt blåsljud på hjärtat. Hon fick somna in hos veterinären. Vi är så olyckliga här hemma. Spring utan smärta i ditt hjärta i hundhimlen. Vi älskade dig så mycket, du kommer alltid att finnas i våra hjärtan 💔 

Valparna är nu 7 veckor, de har blivit avmaskade för 3:e och sista gången hos oss, klorna har blivit klippta och de har fått vara ute både på lördagen och söndagen för första gången. På torsdag ska de besiktigas, är alltid lite orolig för att något ska vara fel på deras hjärtan och lungor, har aldrig haft nåt fel på det hittills men det är alltid det som jag oroar mig för. På fredag ska fyra av dem bli badade inför deras flytt till deras nya hem på lördagen. Nelly och Aska flyttar på söndag så de badar jag på lördagen.

Valparna 5 veckor idag, dom växer och busar, så gulliga. Dom har blivit avmaskade och fått klorna klippta för andra gången.

Senaste kommentarer

07.09 | 16:31

Nej vi tänker oss en Bichon Havanais

...
07.09 | 16:27

Hej Evy, enklare att hålla kontakt på sagolands@hotmail.com, det är Schapendoesvalpar som planeras.

...
07.09 | 16:11

Anmäler intresse för en valp! Vinter/ vår 2022! Pensionärspar med hundvana, bor i Göteborg med tillgång till naturen utanför dörren.🐕‍🦺

...
19.05 | 20:06

Hej
Vi er et ægtepar fra Danmark som meget gerne vil købe en Schapendoes tæve.
Vi har lige mistes vores dejlige hund.
Kan vi købe en hvalp ?

MVH Lars Johansen

...