Blogg

Idag har valparna blivit avmaskade för andra gången och fått sina klor klippta. De är en otroligt lätthanterlig kull, alla sju var hur lugna som helst, inget sprattel alls utan alla satt så lugnt och fint i mitt knä. Älskar hela gänget massor 🤩

Nu är tid bokad hos veterinären för hjärtkoll av alla valparna när de är 5 veckor, vi har även bokat besiktning, vaccinering och chipmärkning samma dag som de blir 8 veckor. Det betyder att valpleverans blir tidigast lördag den 12 februari. Vill gärna ha dem hemma ett dygn innan leverans när det fått sin första vaccination.

Igår blev valparna 3 veckor, de har fått flytta ut i vardagsrummet, till Pollys stora glädje, då hon är så sällskapssjuk och gärna vill att vi ska vara med när hon sköter valparna, så gulligt. Igår fick de smaka baby mousse för första gången. Några slicka lite försiktigt och andra fick man stoppa in lite i munnen. Men dom gillade det, och nu får dom smakportioner 2 gånger om dagen, till att börja med så deras små magar vänjer sig vid fast föda.

Tiden går så galet fort, valparna 2½ vecka, det är mer aktivitet i valplådan och nu börjar de klättra över kanten på lådan. Så nu kommer dom att få flytta ut i vardagsrummet i valphagen. Ganska skönt när de är i vardagsrummet. Polly är så sällskapssjuk så hon vill helst att man sitter med henne och valparna hela tiden. När de är i vardagsrummet är valparna och Polly med oss hela tiden.

Veckans schema är också att valparna ska få sina klor klippta för första gången och de ska även bli avmaskade. På fredag är dom 3 veckor och då kommer de få börja smaka på fast föda.

Nu är valparna registrerade i SKK och har fått sina registreringsnummer. Så nu kan ni hitta dom på skk.se 🙂

Senaste kommentarer

16.11 | 22:24

Hej. Jag heter Mona Sjögren och är intresserad av en schapendoes. Pratade med Lisbeth i Mariestad och hon tipsade om er.
Mvh Mona

...
07.09 | 16:31

Nej vi tänker oss en Bichon Havanais

...
07.09 | 16:27

Hej Evy, enklare att hålla kontakt på sagolands@hotmail.com, det är Schapendoesvalpar som planeras.

...
07.09 | 16:11

Anmäler intresse för en valp! Vinter/ vår 2022! Pensionärspar med hundvana, bor i Göteborg med tillgång till naturen utanför dörren.🐕‍🦺

...